YouTube Is Down For Many Users

By: Chris Crum - March 12, 2014

Update: We got this statement from a YouTube spokesperson: “Some people encountered errors, or a slower than normal experience on YouTube today. We worked quickly to address the issue and fixed the problem. We’re sorry for any inconvenience this caused.”

Nothing on the embed code so far.

YouTube has been acting weird for the past hour or so. Users are getting a variety of errors when visiting YouTube.com, and embedded videos are also frequently not working.

Here’s what we’re seeing from the site sometimes:

Other times we’re being prompted to enter a CAPTCHA to enter the site. Some are seeing “500 Internal Server Error…Sorry, something went wrong…”

Sometimes it just works like normal.

A lot of people are tweeting about problems though:


On Tuesday, YouTube’s embed code started acting weird. It has been showing a “)” at the end, which when used, puts that extra character after the video on your page. That has continued into today despite people tweeting at YouTube about the issue, and me asking them about it. We haven’t heard back yet.

We also reached out to YouTube about today’s outage, and will update accordingly.

Images via YouTube

Chris Crum

About the Author

Chris CrumChris Crum has been a part of the WebProNews team and the iEntry Network of B2B Publications since 2003. Follow Chris on Twitter, on StumbleUpon, on Pinterest and/or on Google: +Chris Crum.

View all posts by Chris Crum
  • Salomon

    It’s back again. For a moment I thought we’re doomed. Was it a hack? I notieced Twitter & facebook had some minor problems as well. is there a shoutbox for YT tech people anywhere to know what actually happened?